Projekt kereső

Keresett kifejezés:

Kapcsolat

Dernei Balázs
egyesületi elnök

Tel.: 06-30-924-6320
e-mail.: dernei.balazs@abaujrakezdes.hu

Postacím: 3503 Miskolc, Pf. 14.

Sikeresen lezajlott a Gyerekeink jövőjéért program keretein belül szervezett 1. tábor

2013.09.06.

Az Abaújrakezdés Közhasznú Egyesület „Gyerekeink jövőjéért- Esélyteremtés a Szikszói kistérségben élő gyerekek és fiatalok számára” című projektjének keretében szervezett 1. Nyári Tábor 2013.07.15.-2013.07.21. között sikeresen lezajlott.

Az Abaújrakezdés Közhasznú Egyesület „Gyerekeink jövőjéért- Esélyteremtés a Szikszói kistérségben élő gyerekek és fiatalok számára” című projektjének keretében szervezett 1. Nyári Tábor 2013.07.15.-2013.07.21. között sikeresen lezajlott. Mivel tapaszalataink szerint a Szikszói kistérségben élő gyerekek nem ismerik Miskolcot és környékét, annak nevezetességeit, látnivalóit, ezért az Egyesület legfőbb célja ezen tábor keretein belül az volt,hogy a gyerekek tájékozottabbak legyenek szűk lakókörnyezetüket illetően, szélesebb látókörrel rendelkezzenek és természetesen jól érezzék magukat.

A táborban 38 gyerek vett részt, helyszínül pedig a Miskolctapolcán lévő Szikszói Önkormányzat tábora szolgált. A programok a terveink szerint zajlottak le. Első nap a gyerekek kézműves foglalkozásokon vettek részt, többek között agyagozással, kovácsolással és virágkaró készítéssel töltötték a napot. A következő napokban a környék kulturális látnivalóival ismerkedtek meg  a résztvevők.

 Ellátogattak a Lillafüredi Mária sétányra, a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasúttal megismerkedtek a Bükk természeti szépségeivel és élővilágával, látogatást tettek a Miskolci Állatkertben, ahol ízelítőt kaptak 5 kontinens 130 állatfajából. A táborlakók nagyon élvezték a kellemes kis kirándulásokat, a programok közti időt csapatépítő játékokkal, rajzolással és különböző versenyekkel töltötték ki. 

A negyedik és ötödik napon Miskolctapolcát vették birtokba a gyerekek. Ellátogattak a Csónakázó tóhoz, kipróbálták a vizibiciklizés örömeit, a bátrabbak pedig a bob pályán bizonyítottak. Következő nap a Barlangfürdőben folytatódott a játék és kacagás. A gyerekek a fürdőzésen kívül különböző labdajátékokkal és társasjátékokkal mulatták az időt.

Miskolctapolca után Miskolcé lett a főszerep. Reggel a Szinva Rádió munkatársai látogattak el hozzánk és beavattak minket a rádiózás és interjúztatás rejtelmeibe. Ezt követően a Fying Colors kaszkadőrcsapatának bemutatója szórakoztatta a gyerekeket. A táborozók ebéd után nagy örömmel indultak el a miskolci városnéző körútra, ahol többek között útba ejtették az Erzsébet teret, a Mancs szobrot, a Szinva teraszt, a Széchenyi szobrot és a Virágórát, ezt követően az Avasi kilátó és az Avasi templom került megtekintésre. A fárasztó nap után a gyerekeknek még volt erejük egy esti karaokera is, ahol mindenki kiénekelhette magát. Az utolsó nap még beiktattunk a programba egy Számháborút is, az ebéd után pedig mindenki hazautazott. Összességében elmondható, hogy a tábor kifejezetten jól sikerült, a résztvevők remekül érezték magukat, a kitűzött célokat elértük, a résztvevő gyermekek immár kibővült ismeretekkel rendelkezve és élményekkel gazdagodva térhettek haza családjukhoz.


Fotók: Abaújrakezdés

vissza