Projekt kereső

Keresett kifejezés:

Kapcsolat

Dernei Balázs
egyesületi elnök

Tel.: 06-30-924-6320
e-mail.: dernei.balazs@abaujrakezdes.hu

Postacím: 3503 Miskolc, Pf. 14.

Elindult a „Felkészülés a Haváriára” tréning sorozat!

2011.04.04.

Elindult a „Felkészülés a Haváriára” tréning sorozat!

Nagy érdeklődés övezte a „Felkészülés a Haváriára” tréningsorozat eddig lezajlott eseményeit. Alsóvadász, Aszaló, Halmaj, Hernádkércs, Kázsmárk településeken a lakosság a térségben jól ismert árvíz-, belvíz- és tűzkárok megelőzéséréről, a kártételek enyhítéséről, illetve közvetlen lakókörnyezetük veszélyforrásairól szerezhetett praktikus elméleti és gyakorlati ismereteket.

Az érdeklődés nem csak a helyi lakosság részéről volt érzékelhető: a halmaji és hernádkércsi eseményekről beszámolt az Észak-Magyarország, az Encsi és Halmaji TV is.

A tréningeket Dsupin Gyula százados, az Encsi Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője tartotta, aki több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a lakosságvédelmi, polgári védelmi feladatok szakterületén illetve a kárelhárítás teljes folyamatában. A tréningeken a hangsúly a gyakorlati tapasztalatok átadásán van: ár- és belvíz, vagy helyi vízkár fenyegetés esetén a homokzsákolás és gátépítés technikáinak gyakorlati ismerete nagy segítséget jelent a károk megelőzésében.

vissza