Projekt kereső

Keresett kifejezés:

Kapcsolat

Dernei Balázs
egyesületi elnök

Tel.: 06-30-924-6320
e-mail.: dernei.balazs@abaujrakezdes.hu

Postacím: 3503 Miskolc, Pf. 14.

TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0001

A szárnyas malac az emberi tenni akarás, a remény és a felfelé vágyakozás jelképe – és példaképe valamint segítője lehet azoknak, akik mélyszegénységbe születtek, de ki akarnak törni a kilátástalan, reménytelennek tűnő élethelyzetből. Hisszük, hogy erős közösségek létrehozásával, az egyének akaratával, együttműködéssel és folyamatos külső támogatással valóra válhat mindaz, amire egyedül már nincs erő, nincs kedv, és ami egyedül most még lehetetlennek tűnik.

Humán erőforrás-fejlesztés

A Szikszói Kistérség országosan is kirívóan magas munkanélküliségének jelentős oka a helyi humán kapacitás gyengesége. Ez egyrészt a fejlesztőszervezetek tapasztalatlanságában, másrészt, és elsősorban a potenciális foglalkoztatottak alacsony képzettségében, gyenge munkatapasztalatában mutatkozik meg. A területen csak akkor lesz változás, ha a belső gazdasági lehetőségekre is támaszkodva, a humán erőforrás-fejlesztés legkorszerűbb módszereit alkalmazva lép a térség előre, ám ehhez egyelőre komoly külső segítségre is szüksége van.

Aktív térségi animáció

Ennek érdekében cél a mélyszegénységben élők társadalmi-gazdasági integrációjának, és hatékony önszerveződésének és érdekképviseletének elősegítése. Ezt a projekt aktív térségi animációval (közösségi coaching, helyi mobilizáció) kívánja elérni, amelynek révén kiválasztódnak a helyben élő motiváltabb emberek, nekik pedig olyan foglalkozásokat, gyakorlatokat szervez, amelyeken megszerezhetik a hatékonyabb érdekképviselet képességét. Ehhez a folyamathoz kapcsolódik a cigány és nem cigány lakosság közötti konfliktusok kezelése, feloldása is; valamint a térségi szervezettségi szint növelése, térségi hálózatok, működő partnerségek létrehozása.

Képzések

Jól képzett közösségépítő és vidékfejlesztési szakemberek bevonásával a mélyszegénységben élők közül többen is elsajátítják a térségi hálózatok kialakításával és működtetésével kapcsolatos ismereteket, kapcsolatba kerülnek a térség vezetőivel is, így nagyobb eséllyel kapcsolódnak be később a térségi tervezésbe, érdekérvényesítésbe. Továbbá megvalósul a mélyszegénységben élők mindennapjaihoz szükséges gyakorlati ismeretek, készségek átadása. A projekt kiemelten kívánja kezelni a mélyszegénységben élők mindennapi életéhez szükséges hasznos ismeretek átadását (életvezetési technikák, állampolgári készségek fejlesztése, mobilitási készségek javítása).

Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!